Велико признање за нашу школу
Наша школа је уз 13 аутентичних произвођача прехрамбених производа из целе Србије одабрана да представља нашу земљу на Међународном сајму хране у Торину, који је одржан од 20 до 24. септембар 2018. године.

На овом престижном међународном догађају, посвећеном храни и гастрономији „Terra Madre/ Salone del Gusto“, наша школа  презентовала је бренд - Пиротски качкаваљ.

„Salone del Gusto“ није само највећи догађај на свету посвећен храни која је одржива, квалитетна и плод традиционалног знања и искуства где учествује на хиљаде излагача, већ је и прилика да се упознамо са последњим сазнањима и размишљањима о храни захваљујући десетинама семинара и сусретима произвођача из целог света. Тема и гесло овогодишњег гастрономског фестивала је „Храна за промену“ са нагласком на утицај хране на здравље и животну околину.

Фестивал је бијенале међународне организације „Slow food“која окупља више од 160 земаља и која афирмише интернационалне произвођаче, заједнице, куваре, а посетиоци ће моћи да уживају у доброј, изворној и квалитетној храни. „Terra Madre/ Salone del Gusto“ се одржава сваке друге године, а ове године организатор предвиђа најмање 400 000 посетилаца у току пет дана трајања манифестације.

Самим позивом на овај фестивал, и сврставањем у ред најзначајнијих промотера Србије, наша школа је потврдила завидан ниво квалитета и поштовање имена и реномеа, не само код нас, већ и ван граница наше земље. 

Штанд наше школе, поред брендираног пиротског качкаваља, био је обогаћен и пегланом кобасицом и етно-производима у сарадњи са фирмом „Боем“ и Туристичком организацијом Пирот.









Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design