Наша школа на скупу у Привредној комори Србије
У просторијама Привредне комора Србије у сарадњи са Задружним савезом Србије и листом "Пољопривредник" из Новог Сада, у уторак 03. априла, организован је тематски скуп "Оригинал из Србије-производи са ознаком географског порекла.

Циљ скупа била је промоција пољопривредно-прехрамбених производа који имају додату вредност. Реч је о производима са заштићеним географским пореклом и онима који носе ознаку "Српски квалитет".
Наша школа, као носилац бренда заштићеног пиротског качкаваља од крављег млека, са географском ознаком имена порекла, имала је  значајну презентацију на овом скупу који је окупио креаторе политике из јавног и приватног сектора и привредне субјекте.

О промоцији нашег качкаваља, ознакама географског порекла, поступку и процедури неопходној за њено добијање, на овом скупу поред професора Ђорђевића из Млекарске школе, говорили су и Бранислав Ракетић из Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде, Зоран Драгојевић из Завода за интелектуалну својину, Вељко Јовановић, директор Сектора пољопривреде у ПКС и Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије.

Примере добре праксе прављења производа који већ носе ознаку географског порекла истакли су и Горан Јовић, председник РКП Лесковац (Лесковачки ајвар), Стевица Марковић из савеза произвођача "Оригинал Србија", Ђорђе Мркић потпредседник друштва пчелара "Јован Живановић"- (Фрушкогорски мед), Тамара Пењић, председник Асоцијације за развој квалитета меса и многи други.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design