Обележили смо Светски дан избеглица
Поводом Светског дана избеглица, у просторијама наше школе одржан је пригодан скуп уз дружење, радионице и послужење. Хепенинг су организовали Удружење грађана „Инфо- парк“  из Београда и Млекарска школа из Пирота.

Заједничке активности су се састојале у обиласку школских просторија  од стране избеглица и мигранткиња смештених у Прихватно-транзитном центру „4.километар“ у Пироту где су се учесници упознали са начином припреме пиротских традиционалних производа. Поред производње пиротског качкаваља, велику пажњу привукла је и пекарска радионица где су се мали мигранти из Авганистана, Ирака, Турске и Бурундија радовали при раду са тестаним комадима.

Деца старије узрасне доби су учествовала у квизу „Знам те – знаш ме“,  у квизу пријатељства за девојке и младиће из наше школе и мигранте из прихватног центра, током којег су учесници имали прилику да сазнају више о матичним земљама својих вршњака.

Спортски део био је намењен за све узрасте, где су сви заинтересовани имали прилику да се огледају у стоном тенису.

И за крај, уз неформално дружење и послужење на опште одушевљење свих присутних, поред осталих ђаконија, послужене су и торте са заставама земаља свих учесника овег прелепог догађаја.
Добродошлицу, гостима је пожелео директор школе Ненад  Ђорђевић: “Драго ми је да смо били добри домаћини и да смо на тренутак успели да вратимо осмехе на лица наших гостију. Потрудили смо се да младим људима из свих крајева света, пошаљемо поруке љубави и радости. Поруку да нису сами и да им сви овде желе добро. Наша школа је мала школа, али школа великог срца и отворена за све добронамерних мисли. Драго ми је да у нашу школу свакодневно долази осам миграната, што је потврда доброг рада са њима, посвећености наставника и отворености наших ученика, њихових вршњака. Сама њихова редовност у похађању наставе је доказ да ова школа има доста тога интересантног да понуди свима“.  Директор Ђорђевић је, такође изразио спремност за наставак сарадње овог типа.  








Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design