Најскупљи сир на свету – сир од магарећег млека, козји сир у храстовој кори, сиреви стари преко шест година... Ово су само неки од преко двеста врста сирева које су љубитељи овог прехрамбеног артикла могли пробати на овогодишњем XIX Balkan cheese фестивалу одржаном 1. i 2. марта у BEO Shopping центру у Београду...
Јуче је у просторији Амфитеатра наше школе одржана радионица посвећена обележавању Дана борбе против вршњачког насиља - Дан розих мајица. Учесници су били ученици Дома, који су активно допринели креирању садржаја и динамици радионице...
Више од 80 ученика основних школа из Пирота имало је прилику да се упозна са основама пекарског и посластичарског заната. Поред ученика из Пирота учешће у овогодишњем програму узели су и другари из Београда, Ниша, Димитровграда, Лесковца...
У четвртак 12.12.2024. године на Институту за економику пољопривреде „Михајло Пупин“у Београду, а у склопу обележавања 75 година постојања ове институције, одржана је Међународна конференција под називом „Одржива пољопривреда и рурални развој“...
Поделом признања у хали 2 Београдског сајма, у недељу 8.12.2024. године, завршен је 18. Међународни сајам „Етно хране и пића“. У робној групи „ПРОИЗВОДИ ОД МЛЕКА“ наша школа награђена је признањем за квалитет овчијег качкаваља...
Млекарска школа у петак 01.11.2024. године обележава 79 година постојања и рада. Генерације младих млекара, пекара, месара, оператера, прехрамбених техничара је у овој институцији стицало основна знања из различитих области прехрамбене технологије. Многи од њих су данас успешни предузетници, професори …
Данас су у нашој школи подељена уверења о завршеној обуци из млекарства радницима млекаре Milkhouse из Ниша. Ова десетодневна обука рађена је у оквиру међународног пројекта „Europian excellencе in dairy learning“...
Данас је, у амфитеатру наше школе, одржано предавање на тему “Породица кроз векове - утицај образовања у измени породичног обрасца". Предавање је организовано у сарадњи са Центром за подршку локалној заједници “Моме”...
На овогодишњем XVIII Balkan cheese фестивалу одржаном 12. и 13. октобра у Београду наша школа се представила својим широким асортиманом производа, а нови производ „Пиротски екстра качкаваљ“ проглашен је за најбољи у категорији полутврди и тврди сир са зрењем...
Представници наше школе учествовали је у пројекту под називом “SwAl-CITIZENS-TOWN; Circular communities: Citizens’ and municipalities’ involvement” у граду Кортрајк у Белгији, …
У среду 25.9.2024. године је у Лесковцу одржано Регионално такмичење из области предузетништва „Пословни изазов“ уз учешће 115 средњошколаца из 30 средњих школа са југоистока Србије. Тим у којем је била и ученица наше школе Вера Величковић освојио је прво место...