Школовање пекара у нашој школи обавља се још од 1978. године, а практична настава из те области је извођена у тада друштвеним, а касније приватним предузећима Благоје Костић Црни Марко и Пионир.

У току школске 2008/2009 године у оквиру школе адаптиран је простор за обављање практичне наставе из пекарства и посластичарства. Пекара је опремљена савременим уређајима капацитета 15 радних места и у школи је званично заживела практична настава.

2011. године простор намењен за обављање практичне наставе накнадно је проширен, чиме се добило на комотитету и функцоналности, тако да наша школа сада има праву малу пекару, са неупоредиво бољим и по свим параметрима примерени савременој прехрамбеној школи.  
Пекарска радионица је доступна свим ученицима и у њој се већ шест година организују такмичења у изради славских колача.

Поред тога квалитетна обука ученика је омогућила да се школа појави и на смотрама регионалног и републичког значаја. Наши млади пекари постижу запажене резултате на републичком такмичењу у изради славских колача.

Нису само славски колачи специјалност наших ученика. Поводом Дана школе сваке године се приређује такмичење у изради Лицидерских срца, а наши ученици су и саставни део локалне манифестације Хлеб наш насушни.Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design