Завршена је  Божићна школа

Још једна у низу Божићна школа пекарства и млечних посластица успешно је реализована у нашој школи. Малишани из пиротских основних школа имали су прилику да се  у периоду од 10.2 – 14.2 2020. године упознају са основама пекарског и посластичарског заната. Уз дружење и забаву, пиротски основци су направили своје прве погачице, кифле, пице, кремпите, воћне јогурте у пекарској радионици  наше школе.

 

Обуку су водили професори из области пекарства Жарко Стојановић и Тијана Манић Цветковић  и помоћни наставник Ирена Антић, а из области млечних посластица професор Марија Крстић Ћирић. И ове године Божићна школа пекарства и млечних посластица била је једна од посећенијих активности у оквиру Божићне школе спортова.   

 

На крају су уз колаче и освежење, које су сами направили током ове кратке обуке, свим полазницима подељене  дипломе за учешће и показане резултате.

 

„Још једна успешно реализована Божићна школа пекарства је за нама. Задовољни смо одазивом деце. Посебно радује чињеница да нам се неки ученици радо враћају и желе да надограде већ стечене вештине из пекарства. То је показатељ да смо добро радили свих ових година. Трудићемо се да и наредне године ову манифестацију обогатимо новим садржајима, деци приближнијим и интересантнијим.“ – рекао је професор Жарко Стојановић.









Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design